Acta de la reunió del 30 de novembre de 2011 dels consellers i conselleres de l’ESO

      La tercera reunió va reunir als consellers i conselleres de 1r a 4rt de l’ESO a “l’Espai de Creació Jove”.

      L’inici de la reunió va servir per a donar la benvinguda a una nova consellera i per a recordar allò que va ocórrer a la sessió anterior. A més, va ser la primera reunió en la qual els consellers i conselleres començaren a assumir els càrrecs de Moderador/a i Secretari/a, decidint que foren elegits en cada reunió mitjançant votació, afavorint sempre la participació d’aquells consellers i conselleres que no ho hagen desenvolupat encara a sessions anteriors.

     A continuació, els 4 companys que havien acudit a la reunió del Consell de Participació Ciutadana explicaren als seus companys allò que allí es va parlar, nomenant, a la mateixa vegada, a tots els consells municipals que existeixen al municipi.
El següent punt de l’ ordre del dia tenia relació amb la temàtica, on els els va plantejar una proposta de l’Ajuntament per a que el CMI s’encarregara de revisar i traure endavant una Guia municipal de recursos i activitats d’infància i joventut. Al grup el va parèixer una proposta interessant i, després d’explicar breument en què consistia, començaren a llançar propostes de millora a nivell del disseny i de la imatge que deuria tenir per a ser atractiva per a xiquets i joves i de la difusió de la mateixa per a que siga útil i arribara a tots i a totes. Es va quedar en que cadascun d’ells s’encarregaria de fer un treball d’investigació i que, per al pròxim dia, portarien propostes de recursos o activitats que consideraren interessants per a la guia, per a poder contrastar-ho amb la informació recollida per l’Ajuntament fins a la data.
El següent punt de l’ordre del dia tractava sobre la participació del CMI a la Fireta de Nadal, com havia ocorregut en anys anteriors. Els consellers es mostraren interessats i llançaren diferents propostes després d’escoltar per part dels consellers que ja participaren l’any anterior les activitats que ells van realitzar. Els els va plantejar també diverses propostes, com ara, que podien encarregar-se del “Tauló dels desitjos”, realitzar una reunió conjunta en l’horari de la Fireta o la possibilitat de realitzar algun acte d’inauguració o clausura de la Fireta de Nadal. Després d’explicar el funcionament per torns i la voluntarietat de participar en l’activitat, es va quedar en que es realitzaria una reunió extraordinària el dia 7 de desembre per a prendre decisions sobre les activitats a desenvolupar i poder aportar propostes més concretes i definir millor la possible assistència dels consellers i conselleres. Un aspecte important que van resaltar els consellers va ser que les activitats que s’organitzaren implicaren tant a pares com a xiquets, que pogueren participar conjuntament i que aquestes activitats deurien ser divertides, de curta duració i que servira per a donar a conèixer el treball que es fa des del CMI i els Drets de la infància.
      Arribats a la fi de la reunió, els consellers s’acomiadaren anotant-se la data de reunió extraordinària, dia 7 de desembre a les 17.30 a l’Espai de Creació Jove.