Acta de la reunió del 7 de desembre del 2011 dels consellers i conselleres de l’ESO
La primera reunió extraordinària del curs va reunir als consellers i conselleres de 1er a 4rt de l'ESO en l’Espai de Creació Jove.
Després del breu recordatori de la sessió anterior i de triar al Moderador i Secretari de la reunió (Francisco J. Hidalgo i Álvaro Ruiz), el tema central que va ocupar gairebé íntegrament la reunió va ser l'elecció de les activitats a desenvolupar per part del CMI a la Fireta de Nadal.
La participació dels consellers i conselleres va ser molt important, aconseguint arribar al final a 8 propostes de les quals calia escollir quines es presentarien per a realitzar durant la Fireta de Nadal. En primer lloc, es van tenir en compte les propostes formulades pels consellers i conselleres de 5é i 6é d'Educació Primària a la seua reunió del 30 de novembre i, també, les propostes sorgides a la reunió anterior d'aquests dos grups. Amb totes elles i algunes noves propostes que portaven o que van sorgir durant la reunió, van estar debatint sobre els pros i els contres de cadascuna d'elles, sense arribar a un consens. En alguns moments, es va intentar especificar molt algunes de les activitats que eixien, a conseqüència dels punts negatius que veien alguns companys, però finalment es va decidir realitzar una votació individual ordenant de menor a major les activitats que més els agradaria que es realitzaren després de concretar-les totes, quedant la votació de la següent manera:
1r “Birles”: 34 vots. Proposta ja suggerida pel grup de 5é-6é d'E.P. Consistirà a elaborar una bola que simbolitzarà els drets de la infància i anirà destruint les barreres que impedeixen que es compleixen.
2on Mural: 39 vots. Sobre un paper continu es dibuixarà el contorn d'un dibuix o frase que es completarà amb els desitjos que vagen escrivint les persones.
3r La Recerca dels Drets: 42 vots. Aquesta activitat consistirà en una petita gymkhana en la qual s'implicarà a altres persones que es troben treballant en la Fireta de Nadal. Es lliurarà un mapa dels drets que han de trobar i hauran de moure's per la Fireta per aconseguir-los.
4rt Pel·lícules amb Drets: 48 vots. Per parelles o grups, una persona representarà una escena que simbolitzarà un dret i el seu company o companys hauran d'endevinar de quina es tracta.
Aquestes són les propostes més votades, les quals es consultaran amb l'Ajuntament per veure si són viables i si és així, el dia 21 de desembre s'acabaran de tancar per part de tots els consellers i conselleres. La resta d'activitats que es van incloure en la votació van ser, seguint l'ordre anterior:
5é Col·loca els Drets (Posa la cua al ruc): 50 vots
6é Tauló dels Desitjos: 51 vots
7é Dret a Jugar (fabricació d'instruments): 61 vots
8é “Pasapalabra”: 71 vots
Una vegada conclòs aquest punt, es va tractar el tema relacionat amb el Concurs de Dibuix i Relat Curt de la UPCCA, on es va procedir a fer una votació després que els candidats expossaren les seues raons per ser els representants del CMI. La votació va estar bastant renyida, amb dos consellers amb 8 vots dels seus companys, encara que finalment Marta Giménez va eixir triada amb 9 vots al seu favor.
Amb tot ja tractat, es va arribar al final de la reunió, quedant per a la següent reunió del dia 21 de desembre.