Acta de la reunió del 8 de febrer de 2012 dels consellers i conselleres de l'ESO
Aquesta reunió tenia com a únic punt a tractar la posada en comú de la informació arreplegada pels consellers i conselleres i la preparació de propostes, a més dels punts habituals.
Després de realitzar el recordatori de la sessió anterior i triar al moderador i secretari, ens vam posar mans a l’obra amb el punt en el qual va haver-hi molta participació i divisió d'opinions. Primer, es va començar realitzant algunes propostes per a incorporar certa informació dins de la Guia. Una de les propostes demanava que es posara una informació que ja venia recollida i van decidir revisar de nou el document per a recordar la informació que s'havia vist durant la sessió anterior. Una vegada realitzat el repàs, van anar realitzant-se noves aportacions que, de manera directa o indirecta, anaven sorgint a través de l'intercanvi d'opinions entre els consellers i conselleres. Es va recordar que el CMI tenia la llibertat de poder decidir no solament la informació que aniria recollida en la guia, sinó que també podia fer propostes sobre el disseny i la difusió del mateix, o sobre si volien realitzar una guia conjunta d'infància, adolescència i joventut, o preferien fer-ho per separat. Aquestes qüestions es van tractar, encara que com la decisió ha de ser presa per tots i totes, la decisió final haurà de prendre's en la pròxima reunió que serà conjunta amb els companys d'Ed. Primària.
Finalment, es va fer recompte de les aportacions que havien anat eixint per a intentar aprovar una per una, encara que, al final, quedava poc temps i, amb els ànims una mica alterats després de tant debatre, es van posposar l'aprovació de gran part de les propostes per a la pròxima reunió, algunes perquè devien prendre's de manera conjunta, i unes altres per falta de temps.
Les propostes que van sorgir es resumeixen en:
-       Incloure a la Guia informació sobre:
o      Llocs d'Estudi: Es va aprovar incloure sobre un mapa del municipi un símbol que represente els espais on es pot anar a estudiar, com la biblioteca, agències de lectura, aula d'estudi nocturna, etc. També es va aprovar incloure l'horari de les agències de lectura i actualitzar la seua informació.
o      Casals Fallers: Es va aprovar la incorporació dels casals fallers, encara que va quedar pendent concretar la informació i forma d'incloure-ho.
o      Gimnasos: Es va parlar de la possibilitat d'incloure tant els públics com els privats, però també va quedar pendent la decisió.
o      Agrupacions musicals: Es van nomenar algunes associacions i no es va arribar a realitzar cap votació.
-       Casino: Es va proposar modificar la informació que venia recollida per a desglossar-la i poder obtenir més informació de les entitats que desenvolupen activitats en ell.
-       Altres qüestions sobre la Guia:
o      Guia conjunta o per separat: Tema a tractar en reunió conjunta. Dues possibilitats, Infantil i Juvenil per separat, o unides.
o      Guia online: Es va proposar que en una versió web es poguera ampliar certa informació d'algunes seccions.
o      Incloure enllaços web d'aquells serveis o associacions que ho tinguen.
o      Nom de persona de contacte dels telèfons que estiguen a la guia. Proposta que es va nomenar però sobre la qual no es va debatre gens.
A més d'aquestes qüestions, no cal oblidar aquelles que es van arreplegar durant la sessió anterior i que es tractaran també a la pròxima reunió del 29 de febrer.