Acta de la reunió del 9 de novembre del 2011

La segona reunió del curs es va celebrar a l' “Espai de Creació Jove”, un local municipal juvenil on es van donar cita uns 30 consellers i conselleres que van acudir a la cita.
Després de la primera reunió realitzada en dos torns, aquesta reunió era la primera on s'anaven a veure les cares tots els representants. Per açò, el primer punt del dia proposava una dinàmica de presentació que facilitara la comunicació entre els consellers, la qual es va desenvolupar correctament i va permetre que, a més d'aprendre's el nom d'altres persones, també conegueren les seues aficions, gustos, etc.
Després de la dinàmica, es va donar pas al següent punt de l'ordre del dia, en el qual es va treballar la temàtica. Els consellers i conselleres, per als quals aquest era el seu segon any de mandat al CMI, van explicar, amb el suport de les actes de l'any anterior, en què consistia la temàtica, com s'havia arribat a prendre aquesta decisió i les raons per les quals no es va poder acabar de treballar el curs passat. Per tant, el primer que van acordar va ser continuar amb la temàtica escollida el curs anterior, donant pas a la creació de 4 grups per a traure propostes de treball sobre la temàtica “Educació i Joventut en grups més reduïts. Després d'uns minuts de debat, els portaveus van presentar les propostes per a conèixer la varietat d'opinions que podien eixir dels diferents grups i, atès que el temps s'estava acabant, es va decidir ajornar per a la següent reunió el poder continuar en la concreció del treball a seguir per cada grup en el desenvolupament de la temàtica.
A continuació, es va parlar del Dia Mundial de la Infància, dia que celebra la Convenció dels Drets del Xiquet del 20 de novembre de 1989. Després d'una breu explicació, es va exposar la proposta d'activitat que anava a desenvolupar UNICEF a través dels centres educatius del municipi. Els consellers i les conselleres van mostrar la seua voluntat de participar de forma activa a aquesta celebració, per la qual cosa van decidir que se'ls avisara per carta si era possible participar com CMI durant la celebració de l'acte.
Finalment, un punt que no es trobava a l'ordre del dia, però que per la seua importància calia tractar, es va parlar a l'apartat de propostes i preguntes. Com altres anys, el CMI rebia la invitació per a participar a la reunió del Consell de Participació Ciutadana, per la qual cosa calia renovar els representants del consell que acudiren a aquesta reunió, que es celebrava eixe mateix dia a les 19.00h a l'Ajuntament. Atès que la fi d'aquesta reunió coincidia amb l'inici de l'altra, es va acordar retardar la votació dels representants al pròxim dia i triar 4 companys (2 d'ells del curs anterior) que acudiren a la reunió per a poder informar i informar-se de les qüestions que allí es parlaren.
Finalment, es va acabar la reunió a les 19.05h. La pròxima reunió es celebrarà el 30 de novembre i la seua ubicació s'indicarà a les convocatòries de cadascun dels consellers i les conselleres.