Acta de la reunió del CMI de 2 de febrer de 2011


Per a la setena reunió de l'any, el CMI es va traslladar a la Casa de Joventut el Barranquet, per a conèixer en primera persona un dels diferents recursos que té Quart de Poblet per als joves.
En aquesta ocasió, comptem amb la presència de Juan Medina, Regidor de Joventut, Esports i Comunicació; i presentem les disculpes de Bartolomé Nofuentes per la seua absència a causa d'un compromís. Per a començar, es va fer repàs de tot l'esdevingut durant l'última sessió, i es va triar un nou moderador, Ángel Sevilla, continuant amb l'ordre establert en reunions anteriors.
Posteriorment, vam començar donant pas a Juan Medina, que recolzat per una presentació audiovisual, ens va ensenyar els diferents projectes, espais i recursos que l'Ajuntament de Quart de Poblet posa a l'abast d'adolescents i joves del municipi.
Entre ells van destacar la sala de concerts de Rock Sala, gestionada per l'associació APK, i les Cases de Joventut; per ser llocs per a alguns desconeguts o per l'oferta de cursos i activitats que ofereixen i que eren del grat de consellers i conselleres.
També va ser significativa la presentació del nou local depenent de l'Àrea de Joventut, el Espai de Creació Jove, un local orientat principalment a facilitar als i les joves del municipi l'engegada de projectes propis de creació audiovisual, centrats en les oportunitats que ofereixen les tecnologies de la informació i la comunicació, Internet i les xarxes socials.
Després d'acabar la presentació, els consellers i conselleres van estar durant uns minuts plantejant els seus dubtes i suggeriments, participant activament i donant compte de les seues ganes per millorar el municipi. Juan Medina es va anotar les demandes i va contestar a algunes d'elles explicant la dificultat de dur-les a terme o, per contra, el treball que estava desenvolupant l'Ajuntament per a intentar aconseguir algunes d'elles.
Una vegada finalitzada la seua intervenció, el CMI es va acomiadar de Juan Medina i es va donar pas a una dinàmica per a recordar la recent celebració del Dia Mundial de la Pau i la No Violència. Després de la lectura prèvia d'un conte, els consellers i conselleres van decorar amb els seus desitjos la silueta d'una mà blanca, fent la figura d'un arbre amb les seues fulles, i pegant com a arrels adhesius amb la paraula Paz escrita en molts idiomes diferents.
  Amb aquesta dinàmica arribem al final de la reunió, quedant de nou en l'espai habitual de reunions, Quart Jove, per al 23 de febrer.