Acta de la reunió conjunta del 25 d’abril de 2012 de tots els consellers i conselleres
Aquesta reunió va ser conjunta, a causa d'un imprevist que va fer que es prenguera aquesta decisió pel bé de tots els consellers i conselleres i simplificant així les visites que teníem previstes ja de pas.
Després de triar moderadora i secretària de la reunió i del recordatori de la sessió anterior, els consellers van decidir ajornar per a la reunió següent el punt relatiu a la Guia de Recursos Municipal, ja que les àrees encara no havien retornat la informació actualitzada.
A continuació, van rebre la visita de tres voluntaris del projecte Joc Solidari. Aquest projecte de sensibilització i cooperació es desenvolupa desde la Federació de Cases de Joventut desde fa ja 17 anys. El projecte implica als centres en l'elecció d'un projecte de cooperació al que destinaran els fons que es recapten a través de les diverses activitats que s'organitzen dins del projecte. Després de triar un projecte, es realitza una dinàmica als centres per a conscienciar als alumnes de 5é i 6é d'Ed. Primària, que seran els qui participaran a la macroactivitat que es realitzarà el dissabte 26 de maig, en la qual podran participar tots els xiquets i xiquetes dels diferents centres educatius per a intentar superar les proves amb l'objectiu de recaptar fons per als projectes triats des dels seus centres. Els voluntaris van transmetre tota aquesta informació als consellers, motivant als alumnes de 5é i 6é d'Ed. Primària a difondre l'activitat entre els seus companys. D'altra banda, van oferir als alumnes d'Ed. Secundària la possibilitat de participar en l'activitat ajudant a l'organització. Finalment, es va quedar que vindrien a la següent reunió per a informar més concretament de la labor que podrien fer els consellers i conselleres d'Ed. Secundària dins de l'activitat i així fer un esforç final també en la difusió.
http://jocsolidariquartdepoblet.wordpress.com/
A continuació, vam tenir la visita sorpresa de Christian Rodil, president de l'Associació Juvenil “Abierto hasta el Amanecer” que s'encarrega de desenvolupar un projecte d'oci nocturn alternatiu amb 15 anys d'existència. Va aprofitar la seua visita a Quart de Poblet per a passar pel consell i conèixer el seu funcionament a través dels propis consellers i conselleres, que van anar responent als seus dubtes i al seu torn van aprofitar per a informar-se quines activitats desenvolupaven dins de la seua associació. La visita es va acabar amb un missatge de suport i motivació als consellers i conselleres perquè seguisquen implicant-se i participant en tot allò relacionat amb la millora del seu municipi.
Finalment, vam tenir la visita d'un parell de socis de l'associació d’ “Amics de la Passejà”, que ens van explicar el funcionament del concurs de dibuix que organitzen anualment i que té com a premi la possibilitat de participar dins de la passejà on es llancen coets i es realitzen rodes i castells de foc al llarg de la mateixa. Enguany, com a novetat, una de les eixides del Sant desde l'Ermita a l'Església i viceversa tindrà el protagonisme dels més xicotets, per la qual cosa es va llançar la proposta que qui volguera entrar a participar poguera realitzar-ho posant-se en contacte amb l'associació. Finalment, se'ls va demanar col·laboració a l'hora de difondre als centres d'Ed. Primària la realització del concurs, ja que els alumnes als quals va dirigit són als de 3r i 4rt d'Ed. Primària.
http://www.amicsdelapasseja.com/wordpress/
Per acabar, es va quedar que la pròxima reunió es realitzaria per grups, quedant per al pròxim dia 16 de maig, i es va recordar la importància de llegir tota la convocatòria per a conèixer el lloc de realització de la reunió i de portar-la a la reunió per a poder seguir els punts de la mateixa.