Acta de la reunió del 21 de desembre de 2011 dels consellers i conselleres de l’ESO

Aquesta reunió va ajuntar de nou als consellers i a les conselleres de primària i secundaria.
Després de realitzar un recordatori de la sessió anterior i d’elegir al moderador i a la secretària de la reunió, vam donar pas al tercer punt de l’ordre del dia relatiu a la temàtica. Vam tornar a aclarir la proposta formulada per l’Ajuntament per a treballar amb la Guia municipal de recursos i activitats d’infància i joventut i alguns consellers van exposar la informació que havien anat recollint. Part d’aquesta estava relacionada amb associacions del municipi; altres tenien a veure amb clubs esportius, alguna proposta per a conèixer els espais municipals que compten amb wifi i algunes activitats puntuals d’altres espais. Finalment, varem quedar que els consellers i les conselleres seguirien aportant informació per a la següent reunió, on treballarem ja amb la informació que ha anat arreplegant l’Ajuntament, per a contrastar què és allò que n’hi ha i què podria faltar.

El punt fort de la reunió va ser el relacionat amb la Fireta de Nadal. En primer lloc, es va parlar molt de les activitats per a conèixer quines havien sigut les proposades per tots els grups. La primera votació va servir per a decidir que cada dia es realitzaria una activitat, més el Mural, que seria un element a treballar paral·lelament tots els dies. Les activitats que es van elegir per majoria van ser Els Birles i una Gymkhana anomenada La Recerca dels Drets. Els consellers es van comprometre a portar tots una botella d’aigua gran embolicada amb forro o cinta adhesiva de colors, sobre les quals es col·locaran les barreres que impedeixen que s’aconsiguen els drets de la infància, que estaran representats per les boles amb les que es juguen als birles. La Gymkhana vam acordar que implicaria la participació d’altres persones assistents a la Fireta i que es realitzaria a través del seguiment de pistes amb un mapa lliurat a cada grup amb uns punts als quals acudir en busca de pistes. Per tant, es va acordar quedar per al dimarts 27 de desembre de 12.00 a 13.00 a Quart Jove per a poder portar el material, portar esbossos d’imatges o text per a dibuixar la seua silueta al Mural i on es revisaran els textos que hauran d’eixir en els diferents jocs.

Els horaris de les activitats a la fireta són el dia 28 i 29 de desembre, d’11 a 14 i de 16.30 a 20.30, pel que amb els consellers i les conselleres s’ha quedat sempre 30 minuts abans de l’inici de cada activitat. També es va acordar que qui volguera podria emportar-se el seu menjar i quedar-se a menjar junt amb la resta del personal que desenvoluparà activitats a les diferents casetes de la Fireta, sempre contant amb l’acompanyament d’algun dels dinamitzadors del Consell Municipal Infantil i tècnics municipals.

Amb això es va arribar a la fi de la reunió i vam quedar per a veure’ns el pròxim dia 27 a les 12.00 en Quart Jove.